Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Stolní elektronový mikroskop s příslušenstvím (AMULET)
Odesílatel Lenka Cinková
Organizace odesílatele Ústav jaderné fyziky AV ČR, v. v. i. [IČO: 61389005]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.03.2024 10:53:42
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dobrý den,

Zadavatel ÚJF AV ČR v.v.i. obdržel dotaz k předmětné zakázce viz níže.

Dotaz č.1:
Bude zadavatel akceptovat skenovací elektronový mikroskop, který se neumisťuje na běžný laboratorní stůl s nosností do 100 kg, protože má vlastní sestavu i se stolem o hmotnosti celého systému 510 kg, což je standartní váha plně vybaveného elektronového mikroskopu.

Odpověď na dotaz č.1
Zadavatel nemůže akceptovat nestolní variantu mikroskopu s odkazem na Zadávací podmínky viz Příloha ke kupní smlouvě – Technická specifikace, tj. stolní plně integrované zařízení je pro Zadavatele zásadní z důvodů rychlé, operabilní kontroly vytvořených povrchů a mikrostruktur, s minimalizací dodatečných technických příprav vzorků. Také prostor laboratoře neumožňuje rozsáhlejší stavební úpravy, je omezen, a proto požadujeme stolní zařízení. Zařízení ani nemůže být umístěno v jiné budově, musí sloužit k okamžité analýze vzorků produkovaných v hale urychlovače Tandetron.
Mikroskop musí dále pracovat bez nutnosti připojení stlačeného vzduchu a chladící kapaliny i pro režim sníženého vakua, tj. aby mohl být mikroskop přemísťován, pokud v budoucnu dojde k úpravám v uspořádání laboratoře a tím bez nutnosti na něj navazovat rozvody stlačeného vzduchu nebo chladících kapalin, což by limitovalo možnosti instalace na malém prostoru, v různých prostorách nebo po případném přemístění.

Vzhledem k tomu, že nedochází k žádnému doplnění či změně Zadávací dokumentace, lhůta pro podání nabídek na výše uvedenou veřejnou zakázku se nemění.

S pozdravem
L. Cinková